ENERIX® PROGRAM


Program Enerix®

         Navodila za uporabo
  • Brez glutena
  • Brez sladkorja
  • Vegetarijanska
  • Brez GSO
  • Nemška kakovost

     

Zadnjih nekaj let smo se ukvarjali z razvojem programa Enerix®, dokler nam ni uspelo ustvariti najpopolnejšega tretmaja za čiščenje črevesja. Med uporabo imajo tudi najmanjše spremembe vpliv ns rezultat. Če se vam zdi, da je čistilni  učinek programa Enerix® preveč intenziven, zmanjšajte količino vlaknin  in/ali namakajte Enerix® čajno vrečko manj kot dve minuti, dokler ne dosežete želene intenzivnosti  čiščenja. V kolikor učinek čiščenja ni dovolj močan, najprej povečajte porabo vode, nato pa namakajte čajno vrečko dalj časa  (2-10 minut), dokler ne dosežete želene intenzivnosti čiščenja.


Enerix® kapsule vzemite na prazen želodec z velikim kozarcem vode!

Za pripravo  prave količine Enerix® vlaknin,  uporabite priloženo merilno žličko. Pravo količino Enerix®-a razmešajte v kozarcu tekočine po vašem okusu. To je lahko sadni sok, čaj, voda. S pomočjo mešalnika ga lahko naredimo še okusnejšega in kremastega. Mešanico vlaknin hitro spijte, kajti če ga pustite dlje časa stati, se zelo zgosti, zato ga ne bo možno spiti in boste morali narediti nov odmerek. Poplaknite ga s kozarcem  vode. Nekaj minut po zaužitju vlaknin lahko zajtrkujete, lahko pa počakate tudi dlje časa, kakor želite.

V kolikor morate jemati zdravila ali če uporabljate tudi druga prehranska dopolnila, vitamine (npr. Vitalix® Green), je priporočljivo, da jih  zaužijete 1-2 uri pred ali po uživanju napitka z vlakninami, da bi dosegli želeni rezultat. Če niste prepričani, kako to storiti zdravnika za nasvet.

Vsakodnevna  uporaba Enerix® vlaknin se priporoča daljše časovno obdobje.

Enerix® čajno vrečko namakajte v skodelici vroče vode, v prvih dneh le 1-2 minuti. Povsem normalno  je, če imate  v prvih nekaj dneh zjutraj močno potrebo po odvajanju blata in čutite manjše krče..  Enerix® čaj tvori blažja krčenja v črevesju, s tem pripomore k lažjemu izločanju blata, usedlin in parazitov. Čas namakanja Enerix® čaja naj vsak prilagoditi svojemu organizmu. To, kako dolgo pustite namakati čaj, lahko pomeni zjutraj velike razlike. V kolikor opazite alergijske reakcije na katerokoli od sestavin, takoj prenehajte s programom.

  1-30. DAN 31-60. DAN 61-90. DAN
ZJUTRAJ: 2 Enerix® kapsuli 2 Enerix® kapsuli 2 Enerix® kapsuli
  približno čez 15 minut, 2 žlici Enerix® vlaknin  raztopiti v 3 dl vode približno čez 15 minut, 2 žlici Enerix® vlaknin  raztopiti v 3 dl vode približno čez 15 minut, 2 žlici Enerix® vlaknin  raztopiti v 3 dl vode
ČEZ DAN: 2-3 litre negazirane  mineralne vode 2-3 litre negazirane  mineralne vode 2-3 litre negazirane  mineralne vode
ČEZ DAN: 1 skodelica Enerix® čaja 1 skodelica Enerix® čaja 1 skodelica Enerix® čaja
1 skodelica Enerix® čaja pred spanjem  (to izpustite  prvih 5 dni v 2. in 3. mesecu)

Nekaterim lahko že 1-2 minutno namakanje povzroči močno jutranjo nujo, drugi pa potrebujejo celo 6-10 minutno namakanje, da lahko dosežejo enake rezultate. Če Enerix® čaj deluje tudi z 1-2 minutnim namakanjem, potem ne potrebujete zviševati časa. V kolikor ste tudi pred programom redno odvajali blato, ne potrebujete vsakodnevno uporabo čaja, zadostuje le 2-3 krat tedensko. Vlaknine bi morale same po sebi biti zadostne za razgibanje črevesja.

Če je mogoče vedno  uživajmo le negazirano  mineralno vodo! V času čiščenja je potrebno dnevno spiti 2-3 litre vode (to je odvisno od načina življenja, klime, starosti, teže, itd.)! Voda je zelo pomembna za učinkovit proces razstrupljanja. Nekaterim se zdi  spiti 2-3 litrov vode  dnevno zelo veliko. Telo brez vode ne moremo očistiti od zunaj, prav tako niti od znotraj. Vnesene vlaknine lahko povzročijo zaprtje, če ne pijemo zadostno količino tekočine. V sklopu programa lahko pijete tudi sadni sok ali zeliščni čaj, vendar le ti ne nadomestijo 2-3 litra vode, kar je potrebno spiti vsak dan, da lahko vlaknine delujejo kot spužva, raztopijo, ter izperejo strupe iz organizma.

Pred pričetkom 2., in 3. meseca se priporoča prekinitev uživanja Enerix® čaja za 5 dni. V tem času potrebno uporabljati le Enerix® vlaknine in Enerix® kapsule. Šesti dan lahko ponovno pričnete z pitjem čaja zvečer. Med premorom se telo malo spočije pred intenzivnejšim napadom na parazite (če so še vedno  prisotni).

Program Enerix® se ne priporoča mlajšim od 18 let, nosečnicam ali doječim materam. Na splošno velja, da med nosečnostjo ali dojenjem ni priporočljiva nobena metoda razstrupljanja telesa. V primeru hudih zdravstvenih težav je vsekakor priporočljivo, še preden se lotite kakršne koli metode razstrupljanja telesa za mnenje povprašati zdravnikova. Program Enerix® se ne priporoča bolnikom z vnetjem črevesa, na primer Crohnova bolezen in  ulcerozni kolitis. Medtem, ko se telo poskuša znebiti strupov, se lahko pojavijo blagi simptomi. To so lahko: slabost, glavobol, utrujenost, omotičnost, razdražljivost, napihnjenost.