KAJ JE TERAPIJA ELIXORKAJ JE TERAPIJA ELIXOR?

Magnetna terapija je sodoben medicinski pripomoček, katerega delovanje je dokazano proti bolečinam in vnetjem, ter kot pomoč pri lažjem okrevanju. Dokazano je, da so bioelektromagnetna polja sposobna optimalno uravnavati delovanje našega telesa. Zavedamo se dejstva, da naše celice potrebujejo energijo, ki jo same proizvajajo preko presnove. Pri tem procesu pa potrebujejo hranilne snovi in kisik. In prav terapija Elixor je ta, ki pripomore k sprejemanju teh snovi in izločanju balastnih snovi. Na poti krvi, ki prenaša hranilne snovi, vsako našo celico nenehno oskrbuje z novo energijo in aktivira odstranjevanje balastnih snovi.

Danes na stotine raziskav in kliničnih študij dokazujejo pozitivne učinke pulzno magnetne terapije pri ohranjanju ali obnavljanju zdravja. Uporaba magnetnega polja v orodni vrstici integrativne medicine je prišla v zadnjih nekaj letih do pomembne vloge. V današnjih časih se uporablja za terapevtske namene tako v bolnišnicah, kot za domačo uporabo, veliko različnih naprav, ki ustvarjajo magnetno polje. 

ZNAČILNOST PULZNO MAGNETNE TERAPIJE ELIXOR

Pulzno magnetna terapija Elixor je sodoben medicinski pripomoček, ki prepoznavno pozitiven vpliv dolguje svoji edinstveni, specifični konfiguraciji signalov (obliki signalov). Naprava uporablja med zdravljenjem obliko signala, ki ga generira pulzno sinusni signal, poleg tega pa proizvede še edinstveno obliko signala. Učinke pulzno magnetne terapije Elixor zraven številnih raziskav in testnih rezultatov, potrjujejo tudi pozitivni rezultati in dokumentacije zdravljenja več tisoč zadovoljnih strank.


STE VEDELI?

Življenje na zemlji ni mogoče ne brez gravitacije, ne brez elektromagnetizma. Magnetno polje ustvarjajo rotacija zemeljskih skal, ki vsebujejo železo, oz. zemeljski plašč in jedro. Skozi leta smo se navadili na elektromagnetne vplive, saj zagotavljajo osnovno delovanje našega organizma.

Na žalost so meritve v današnji časih pokazale, da se magnetno polje Zemlje iz leta v leto zmanjšuje. Zato je odgovoren predvsem hiter razvoj civilizacije, beton (stavbe in ceste), stavbe iz jeklenih žic, avtomobili, vlaki in letala. Vse to je  skoraj da neprepustno za magnetno polje, zato v veliki meri zmanjšujejo moč le tega. Vse to pa še dodatno povečuje vse bolj naraščajoč elektrosmog. Večinoma se zadržujemo v zgradbah, kjer pa beton, talno gretje, gospodinjski aparati povzročajo izkrivljanje magnetnega polja.

To so najprej opazili na astronavtih, ki so opravili daljša vesoljska potovanja: fiziološke spremembe so pripisali na račun primanjkljaja silnih polj. Kasneje so na Zemlji v magnetno zasenčenih bunkerjih dokazali negativne posledice odsotnosti magnetnega polja. Zaradi različnih okoljskih dejavnikov, naše telo danes ni več zmožno optimalno izkoristiti naravno magnetno polje zemlje, kar pa v veliki meri vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Zato je za mnoge bolezni ali slabo počutje odgovorno prav pomanjkanje življenjsko pomembnega magnetizma.

Zahvaljujoč stresu, pomanjkanju gibanja in slabim okoljskim dejavnikom, bi naš oslabljen organizem konstantno potreboval magnetno energijo Zemlje, ampak je ne dobi zaradi izkrivljenega in izčrpajočega vpliva. Bolezni današnjega časa (bolečina v hrbtu, glavobol, sklepne težave, nespečnost, prebavne težave, splošna utrujenost) so prav tako povezane z zmanjševanjem magnetnega polja. Zato je pomembno, da v našem telesu izoblikovano magnetno interakcijo ohranimo na določeni ravni.


S pulzno magnetno terapijo Elixor lahko vsakodnevno zagotovimo magnetno polje, ki je potrebno za ohranitev zdravega načina življenja.


Zdravljenje z magnetno terapijo ni novost, veliko starodavnih civilizacij – kot so Egipčani, Kitajci, Maji, Grki in Rimljani – je poznalo magnetizem. Magnetne sile narave niso bile predmet raziskav vse do začetka 16. stoletja. Po odkritju – da se lahko z električno energijo ustvari magnetno polje, tako imenovan elektromagnet – se je pričelo namerno ustvarjanje magnetnih polij. Pričele so se nenehne študije. Okrog sredine 20. stoletja se je zanimanje za magnetnim zdravljenjem hitro povečalo, zlasti v Indiji, Rusiji in na Japonskem.

Terapevtske možnosti z naravnimi – brez zdravil – dopolnilnimi metodami v zadnjem času niso postale po naključju vedno bolj priljubljene. Te naprave nosijo v sebi možnosti naravnega zdravljenja brez stranskih učinkov, in to vse bolj priznavajo tudi predstavniki zahodne medicine. Splača se seznaniti s temi možnostmi in pri tem postaviti v ospredje naravno zdravljenje ter preprečevanje bolezni.

Takšna komplementarna, dopolnilna terapija je naprava Elixor pulzno magnetna terapija.

Najpogostejša uporaba je predvsem v športni medicini, v rehabilitaciji in v preprečevanju nekaterih določenih bolezni. Poleg tega ima zelo koristen učinek pri zdravljenju številnih bolezni, ker je sposoben podpirati samoozdravitvene mehanizme telesa brez stranskih učinkov.

S pomočjo nizkofrekvenčnih pulzno magnetnih polij je človeško telo brez kakršnih koli stranskih učinkov sugestibilno, tako je lahko izvedljiva globoko tkivna masaža celotnega telesa. Poleg tega, pulzno magnetna polja poživijo presnovo in krvni obtok, stopnjujejo limfno masažo, in povečujejo oskrbo kisika v tkivih.

 

RAZLIKA MED PULZNO MAGNETNIM POLJEM IN STATIČNIM MAGNETNIM POLJEM

Statični magneti imajo ne spreminjajoče se, to je stalno magnetno moč. Pulzirajoče magnetno polje pa v nasprotju s tem ni stalno, temveč se ustvari na vpliv električnega toka. Terapija Elixor je pulzno magnetni terapijski pripomoček, ni statičen, kar pomeni, da ni stalne magnetne moči. S pomočjo, v aplikatorju nameščeno bakreno tuljavo se ustvari magnetno polje, katerega rezultat je večje in dinamično spreminjajoče se magnetno polje. Majhne, statične magnete po navadi  uporabljajo na akupresurnih točkah. Vpliva lahko na refleksni sistem in na vrhnjo plast tkiv. V nasprotju s tem, pa lahko pulzno elektromagnetno polje vpliva na celotno telo. Organizem se zlahka navadi na statični magnetizem, tako se učinek zmanjšuje, v primeru dinamičnega (pulzno) magnetnega polja pa se telo ne more navaditi na to, zato je lahko tudi zdravljenje učinkovitejše. Nadaljnje je pulzno magnetno polje sposobno premikati v mirovanju nahajajoče se električno nabite delce v celični membrani. Večina magnetno terapijskih izdelkov, ki so proizvedeni za domačo uporabo ali uporabo v zdravstvenih ustanovah, oz. zdravniški praksi, deluje po tem načelu.

Danes že po vsem svetu uporabljajo pulzno magnetno terapijske naprave tudi zdravniki za zdravljenje v komplementarni medicini, tako lahko pacienti računajo na boljše rezultate tud pri takih boleznih, katere je pred leti bilo veliko težje zdraviti.  Danes je zdravilni učinek elektromagnetnega polja že mednarodno priznan način zdravljenja.

Znanstveniki so danes že dokazali, da je magnetizem prav tako pogoj življenja, kot so kisik, voda in prehrana.