Lepota iz narave


Za vas smo s pomočjo umetnice ličenja Maje Vučina pripravili popolnoma naravne recepte, ki bodo pripomogli k svežemu videzu, sprostitvi in seveda splošnemu dobremu počutju. Spremljajte nas in izvedeli boste kako si lahko s pomočjo narave najboljše lepotne pripravke in tretmaje pričaramo sami.

elixor-medical-naravni-pripravek-za-utrjevanje-nohtov

NARAVNI PRIPRAVEK ZA UTRJEVANJE NOHTOV

Utrjevalec nohtov je povsem naraven, brez dodanih strupov, dodatkov, kemikalij ali sintetičnih parfumov. Je 100-odstotno naraven način za polepšanje kože brez močnih čistilnih gelov ali parfumov. Daje občutek svilnate mehkobe in čudovito diši.

 

Potrebujete:

– 1 žlico olivnega olja
– 1 žlico ricinovega olja
– 1/4 žlico svežega soka limone

 

Dobro premešajte sestavine in prelijte v posodo s pokrovom. Pred uporabo pretresite.

Nanesite majhno količino na nohte in pustite delovati 5 minut.

elixor-medical-naravni-piling-za-noge-2a
elixor-medical-naravni-piling-za-noge-a

NARAVNI PILING ZA NOGE

 

S pomočjo recepta boste ustvarili enkraten piling za noge, ki bo pomagal odstraniti zadebeljeno kožo, hkrati pa bo negoval in poživil vaša stopala. Olje avstralskega čajevca deluje tudi kot dezodorant.

 

Po občutku zmešajte v posodico 220 g pripravka.

Potrebujete:

– olivno olje
– sladkor v zrnu
eterično olje po svojem okusu, ki je primeren za kožo

 

  1. Količine, ki jih uporabite, so odvisne od velikosti vaše posodice. 3/4 posodice napolnite s sladkorjem. Dodajte olivo olje (uporabite lahko tudi katero koli drugo olje, ki vam je všeč).
  2. Zmešajte. Olja je v posodici dovolj, ko je približno 1/16 plasti olja nad sladkorjem.
  3. Dodajte eterično olje. Pazite na količino. Eterična olja so zelo močna, zato jih dodajate previdno, po kapljicah. Odvisno od vonja, vendar je 5 do 10 kapljic eteričnega olja dovolj.
elixor-medical-naravna-kopel-za-pekoče-noge
elixor-medical--naravna-kopel-za-pekoče-noge2

 

NARAVNA KOPEL ZA PEKOČE NOGE

Odlična naravna kopel, ki pomiri, navlaži in neguje vaše pekoče in utrujene noge.

 

Potrebujete:

– 3 kapljice eteričnega olja poprove mete
– 4 kapljice eteričnega olja sivke
– 3 kapljice eteričnega olja rimske kamilice

 

Olja dodajte v 8 litrov tople vode in dobro premešajte. Nato pa svoje noge nekaj časa prepustite sprostitvi v prijetni, predvsem pa sproščujoči mešanici eteričnih olj, ki bo občutno pripomogla k regeneraciji.

elixor-medical-naravna-domača-maska-za-obraz

 

NAJBOLJŠA MASKA ZA OBRAZ

Maska, ki resnično deluje že po prvem poskusu, njena uporaba pa je priporočljiva najmanj enkrat na teden. Najbolje je, da uporabite sestavine domačega in bio izvora, ki bodo resnično nahranile vašo kožo.

 

Potrebujete:

Jajce, med in jabolčni kis.

 

Zmešajte rumenjak, žličko medu in pol žličke (čajne) v skodelico. V drugi skodelici na pol stepite beljak, vendar le toliko, da se začne malce peniti. Beljak je vezivo za sestavine, ko boste masko nanašali na obraz, se bo skupaj z ostalimi sestavinami “posušil” na obrazu.

Zavarujte oblačila s krpo ali brisačo, ki jo ovijete okoli vratu. Nato masko na obraz pričnite na debelo nanašati s konkavno stranjo žličke. Masko bo potrebno nanesti večkrat, saj je masa, dokler se ne posuši, precej tekoča. Ko imate občutek, da je dovolj, pustite masko na obrazu delovati od 20 do 30 minut. Maska se posuši v približno treh minutah. Po tretmaju, si obraz preprosto umijte s toplo vodo.

Koža bos pomočjo maske izredno lepa, mehka in sijoča.  Maso, ki vam ostane, lahko shranite v hladilnik in jo pokrijete s folijo ter jo v roku največ treh dni ponovno uporabite.