O PULZNI MAGNETNI TERAPIJI


Temelj optimalnega delovanja človeškega organizma so snovne in energijske pretvorbe v celici. Kakovost teh je odvisna od magnetnega polja, ki obdaja celice. Spremembe magnetnega polja v veliki meri vplivajo na naše zdravstveno stanje. Sprememba optimalnega magnetnega polja lahko zmoti delovanje organizma, kar lahko vodi do različnih civilizacijskih bolezni. Najprej lahko nastopijo le simptomi pomanjkanja v obliki utrujenosti, potrtosti in slabega razpoloženja, kasneje se lahko razvijejo tudi resne zdravstvene težave. Danes že več sto raziskav in kliničnih preiskav potrjuje, da magnetno energijo lahko uporabimo za ohranjanje svojega zdravja. Magnetna terapija namreč temelji na principu, da se z vzpostavitvijo optimalnega magnetnega polja vzpostavi tudi ustrezno fiziološko delovanje organizma. Na ta način bi bilo mogoče preprečiti in zdraviti že nastale bolezni.

rdeže-krvničke

Magnetno polje pospeši mikrocirkulacijo, ki pomembno vpliva na naše zdravje

Magnetno polje povzroči bazični kemični učinek. Študije so pokazale, da magnetno polje povzroči razširitev kapilar, ki se nato sprostijo. Posledično se pospeši mikrocirkulacija, ki sproži niz procesov:

  • PH-vrednost organizma se iz kislega območja premakne v nevtralno, posledica tega je, da molekularno vezan kisik postane prost kisik.
  • Pospešen krvni obtok zmore dovažati več kisika do poškodovanega tkiva za spodbujanje procesa regeneracije, tako se sproži proces oksidacije ter izgorevanja mlečne kisline.
  • Zaradi tega se del odvečne mlečne kisline v celicah pretvori v veliko šibkejšo prigrozdno kislino.
  • Povečan krvni obtok škodljive odpadne snovi (med drugim preostali del mlečnokislinskega toksina)  transportira v jetra.
  • V celicah se iz ATP (adenozin trifosfat) proizvede energija.
  • Zaradi aktivnosti encimov se zmanjša število prostih radikalov.
  • Edem celic se zmanjša. (Posledica kislosti je, da celice nabreknejo in zaradi edema ne more priti dovolj kisika v celice.)
  • Zunanje magnetno polje regulira tudi proces delovanja encimov. Oksidoredukcijski encimi, ki jih je aktiviralo negativno magnetno polje, obrnejo biološko škodljive procese in zagotovijo ustrezno okolje za zdravljenje: za odpravo napak, ki so v DNK (dezoksiribonukleinska kislina), za zaščito zoper okužbe, za razgradnjo toksičnih snovi in za uničenje tumornih celic.
  • Magnetno polje obnovi stabilnost elektronov v celicah in elektroni celice postanejo poenačeni.

Električnega in magnetnega polja zavestno ne zaznavamo, medtem ko naš organizem v vsakem primeru reagira na te spremembe. Izpuščeni magnetni valovi so očem nevidni in jih ne zaznamo neposredno s čutili. Informacijski stik z okoljem najbrž vzdržujemo preko svojevrstnega antenskega sistema organizma.

 

Vir: Sandra S. 2013. Zdravilna moč magneta. Budimpešta.