POGOSTA VPRAŠANJA


Kdaj bodo nastale prve pozitivne spremembe in učinki delovanja?

Spremembe se pri individualnih uporabnikih lahko bistveno razlikujejo. Pri nekaterih uporabnikih se spremembe pojavijo prej, pri drugih kasneje. Pričakovan učinek je odvisen od genetskih lastnosti, starosti, prisotnih bolezni in zdravstvenega stanja posameznika, prehrane ter količine vnesenih vitaminskih in mineralnih snovi oziroma količine gibanja.

Ima pulzna magnetna terapija kakšne stranske učinke?

Terapija nima stranskih učinkov. V prvih dneh uporabe pulzne magnetne terapije, ko se telo še privaja na terapijo, lahko zaznate neprijetne simptome, oziroma začasne reakcije (povečana bolečina, glavobol, vrtoglavica, utrujenost), ki pa bodo po nekaj terapijah izginili. To je pozitiven znak, da v telesu prihaja do sprememb.

Moram biti kako posebno oblečen na terapiji?

Domet naprave je približno 60 centimetrov in učinkuje tudi skozi oblačila. Torej se vam ni potrebno sleči. Med terapijo ne uporabljajte mobilnega telefona ali kakšne druge električne naprave, ki lahko moti delovanje pulznih magnetnih polj.

Blazina je krajša od moje višine. To pomeni, da na del telesa, ki je izven blazine, terapija ne deluje?

Domet naprave je približno 60 centimetrov v vse smeri okoli blazine, tako da učinkuje tudi na dele, ki so malo izven blazine ali malo višje.

V kakšnem položaju bo imela terapija najboljši učinek?

Na blazini je mogoče sedeti ali ležati. V primeru zdravljenja celotnega telesa je najpogostejši ležeči položaj na hrbtu, mogoče pa je ležati tudi na trebuhu. V vsakem primeru magnetno polje popolnoma prodre skozi telo in učinkuje globinsko.

Kako je s čiščenjem blazine?

Naprava ne potrebuje razkuževanja pri vsakodnevni namenski uporabi. Manjšo umazanijo lahko preprosto odstranite s suho krpo.

V primeru večjih madežev je potrebno strokovno čiščenje. V tem primeru se je potrebno držati navodil, ki se nanašajo na čiščenje naprave ali se za pomoč obrniti na našega strokovnega sodelavca .

Za ohranitev čistoče in neoporečnosti blazine jo je potrebno zaščititi s pregrinjalom.

Lahko terapijo uporabljam med mesečnim perilom?

V času mesečnega perila uporaba pulzne magnetne terapije ni priporočljiva zaradi povečanja prekrvavitve.

Lahko terapijo uporabljajo otroci?

Da, otroci od dveh let naprej lahko uporabljajo terapijo.

Lahko uporabljam terapijo za več težav hkrati?

Lahko terapijo uporabljam, če imam vstavljene implantante, vsadke (umetni zobje, stent, umetni sklep)?

V kolikor greste z implantanti lahko na preiskavo, ki ji pravimo magnetna resonance, tudi pri uporabi terapije ni noben problem. Če le-te informacije nimate, povprašajte svojega osebnega zdravnika.

Lahko uporabljam terapijo, če imam vstavljen srčni spodbujevalnik (pacemaker) ali srčni defibrilator?

V kolikor je srčni spodbujevalnik ali defibrilator označen kot antimagneten in greste lahko na preiskavo, ki ji pravimo magnetna resonance, lahko uporabljate terapijo. Če nimate infomacije o tem ali je vaš vsadek antimagneten, povprašajte svojega osebnega zdravnika.

Lahko uporabljam terapijo, če imam povišano telesno temperaturo?

V času povišane telesne temperature terapijo izpustite.

Lahko pulzno magnetno terapijo uporabljajo bolniki po možganski kapi?

Lahko, po stabilizaciji bolnika.

Lahko uporabljam terapijo v primeru jemanja antikoagulantov?

Lahko, a je potrebna redna laboratorijska kontrola.

Lahko terapijo uporabljam po operaciji?

Pri večjih kirurških posegih, z veliko izgubo krvi in odprtih ranah je dovoljena uporaba šele po 10 dneh po operaciji oziroma, ko se rane zaprejo in zacelijo.

Lahko terapija povzroči fibrilacijo?

Ne, nikakor ne. V kolikor opazite ta simptom, obiščite svojega zdravnika.

Je kaj narobe, če med terapijo ne čutim nič?

Ne, načeloma se med terapijo ne čuti nič, razen morda nekoliko povečane prijetne toplote in mravljincev.

Kaj pomeni, če med terapijo občutim toploto, mravljince?

Nekateri uporabniki ne čutijo nič, nekateri pa občutijo prijetno toploto ali mravljince. To je dober znak, kajti pomeni, da se cirkulacija izboljšuje.

Je terapija lahko škodljiva za hišne ljubljenčke (psi, mačke)?

Ne, nikakor ni škodljiva za hišne ljubljenčke. V kolikor ima hišni ljubljenček poškodbe, bo terapija prav tako pozitivno učinkovala in pospešila celjenje.

Lahko ob terapiji opustim jemanje zdravil?

Zdravil nikakor ne opuščajte brez strokovnega nadzora osebnega zdravnika, ki vas dalj časa spremlja. Res je, da terapija lahko izboljša stanje v taki meri, da tako velika količina zdravil ni več potrebna ali pa zdravila sploh niso več potrebna, a naj vas vaš osebni zdravnik spremlja in vam da pravilne napotke za opustitev zdravil.

Kaj če ne verjamem v nič od tega?

Pulzna magnetna terapija je poznana že dolgo časa, prav tako je narejenih veliko različnih raziskav, nekatere informacije lahko pridobite tudi na naši spletni strani (strokovni članki, PMT v medijih, kaj je pulzna magnetna terapija). Raziskave jasno kažejo, da ni placebo učinka.

Kakšna je razlika med pulznim magnetnim poljem in statičnim magnetnim poljem (statični magneti)?

Statični magneti nimajo frekvence delovanja. Pri statičnih magnetih običajno traja dalj časa, da se pokažejo prvi učinki, prav tako se na terapijo organizem zelo hitro navadi in ni več prisotnega tistega začetnega pozitivnega učinka. Pulzno magnetno valovanje pa prodira skozi telo in učinkuje direktno na celice in se zaradi pulznega delovanja telo težko navadi.

Zakaj se lahko naprava za pulzno magnetno terapijo uporablja vsak dan?

Vsakodnevna uporaba vpliva na splošno dobro počutje organizma, vpliva na celice, ki jih moderne in sevajoče naprave zlepljajo skupaj (glej spletno stran: O PMT), v kolikor že pride do izboljšanja stanja, se terapija uporablja preventivno, pred stresom, za pomirjanje organizma.