ZDRAVILNE TOČKE ZEMLJE


Zakaj nas bivanje v naravi tako poživi, po nekaj urah vožnje v avtomobilu ali nekaj dneh zadrževanja zgolj v stanovanjih pa naše energetske zaloge upadejo, postanemo utrujeni, zaspani, bledi in brez volje?

triglavski-narodni-park

Pri Uskovnici

Zemeljsko magnetno polje niha s frekvenco med 7,8 in 8 Hz. To nihanje se imenuje Schumannovo valovanje. Na človeka deluje zdravilno, obnavlja njegove moči in ga napolni z energijo.

Del narave smo, zato je sožitje z naravo povezano s telesnim in duševnim ravnotežjem. Človek ni ustvarjen tako, da bi lahko dalj časa zapored brez posledic preživel med zidovi v stanovanjih in stavbah ali pa zaprt v vozilih.

V Sloveniji je kar nekaj znanih poti in krajev z energetskimi točkami, kjer nas narava bogato obdari. Zadrževanje na takšnih mestih na človeka deluje pomirjujoče in blagodejno, saj stimulirajo akupunkturne točke in mehčajo meridiane, telo prečistijo v globine in obnovijo življenjsko energijo.

Močne zdravilne energije nekateri začutijo kot mravljinčenje, zbadanje po telesu ali spremembo temperature.  Čeprav se po takšnih pohodih ali aktivnostih še nekaj dni počutimo sveži in polni energije, nekaj previdnosti kljub vsemu ne škodi. Poznavalci namreč pravijo, da  je zadrževanje na energetskih točkah časovno omejeno  in odvisno od težav, ki jih človek ima.

Pokljuka, Tunjice pri Kamniku, Razkrižje in Bukovniško jezero, je le nekaj od možnosti.

Bukovniško jezero
http://www.bukovniskojezero.si/energetske-tocke-blagodejnega-zdravilnega-sevanja-zemlje/ 

Tunjice
http://www.slovenia.info/si/duhovne-sprostitve/Naravni-zdravilni-gaj-Tunjice.htm?duhovne_sprostitve=885&lng=1  

Med Uskovnico in Rudnim poljem
http://www.slovenia.info/si/naravne-znamenitosti-jame/Zemeljska-energetska-to%C4%8Dka-.htm?naravne_znamenitosti_jame=1777&lng=1